RESOLUTION NO.

BOARD OF SUPERVISORS, COUNTY OF SAN MATEO, STATE OF CALIFORNIA

* * * % * *

RESOLUTION EVIDENCING COMPLIANCE WITH INTERNAL REVENUE SERVICE
RULING 2006-43 RELATING TO EMPLOYER PICK UP OF CONTRIBUTIONS
WITHIN THE MEANING OF INTERNAL REVENUE CODE SECTION 414(h)(2).

RESOLVED, by the Board of Supervisors of the County of San Mateo, State of

California, that

WHEREAS, Internal Revenue Ruling 2006-43 addresses certain requirements
for contributions to the County’s retirement system that are picked up by an employer
within the meaning of Internal Revenue Code § 414(h)(2). This revenue ruling
establishes that the following criteria must be satisfied: (i) the employer must specify
that the contributions, although designated as employee contributions, are being paid by
the employer in lieu of contributions by the employee; and (ii) the employee must not be
given the option of choosing to receive the contributed amounts directly instead of

having them paid by the employer to the retirement system; and

WHEREAS, the County has already specified in its collective bargaining
agreements with recognized labor and professional organizations and in resolutions
governing employment classifications not represented by recognized labor or
professional organizations, that certain contributions to the retirement system, although
designated as employee contributions, are being paid by the County in lieu of

contributions by the employee; and



WHEREAS, it is the existing practice, and the past practice that employees who
are the subject of a pick up of all or portion of the employee contributions to the
retirement system, do not have an option to receive the contributed amounts directly

instead of having them paid by the County to the County’s retirement system:;

NOW THEREFORE, IT IS HEREBY DETERMINED AND ORDERED

That this Board reaffirm that (i) contributions to the County’s retirement system,
although designated as employee contributions, are being paid by the County in lieu of
contributions by the employee; and (ii) the employee is not given the option of choosing
to receive the contributed amounts directly instead of having them paid by the County to

the County’s retirement system.

* * * * * *



